Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی از اجرای ۹ عنوان برنامه و نقش‌آفرینی ۷ هزار دانش‌آموز در ایام دهه فجر در مدارس امام رضا(ع) خبر داد. ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۰ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

حسین باغگلی مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هدف اصلی از اجرای برنامه‌های دهه فجر را معرفی انقلاب اسلامی با شاخصه‌هایی مثل دستاوردهای انقلاب، جبهه مقاومت، جایگاه انقلاب در منطقه بیان کرد و گفت: مخاطبان اصلی این برنامه‌ها، دانش‌آموزان مقاطع مختلف مدارس امام رضا(ع) از پیش‌دبستانی تا کنکوری‌ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری که سال گذشته در بیانیه گام دوم انقلاب فرمودند و اشاره‌ای داشتند به تلاش جوانان برای نزدیک کردن آرمان انقلاب یعنی ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی، شعار ویژه‌برنامه‌های سربازان تمدن‌ساز، "تا انقلاب مهدی(عج) نهضت ادامه دارد" انتخاب شد و برنامه‌ها برای 5 دوره پیش دبستانی، دبستان دوره اول و دوم و متوسطه دوره اول و دوم درنظر گرفته شد.

فعال‌سازی نقش دانش‌آموزان از رویکردهای اصلی برنامه‌های دهه فجر

باغگلی با اشاره به سه رویکرد اصلی حضور فعال دانش‌آموزان، انتقال و رشد تربیتی در حوزه انقلاب و توجه به سن و جنس مخاطبان در این ویژه‌برنامه‌ها گفت: اولین سیاست ما در اجرای این برنامه‌ها محوریت قراردادن دانش‌آموزان است تا از جایگاه مصرف‌کننده و مخاطب خام بودن برنامه‌های فرهنگی، به تولیدکننده برنامه و مجری برنامه‌ها تبدیل شوند و مشارکت فعال در پیش بردن برنامه‌ها در مدارس خودشان داشته باشند. بر همین اساس امسال ایده‌دهنده اصلی برنامه‌ها، خودِ دانش‌آموزان بودند که طی فراخوانی از طرف بنیاد، برنامه‌های خود را اعلام و در جلساتی از طرح‌ها خود دفاع کردند.

وی اضافه کرد: دومین سیاست ما انتقال پیام‌های تربیتی و فرهنگی ـ آموزشی است که سبب ارتقای مهارت و دانشِ دانش‌آموزان با موضوع انقلاب اسلامی به صورت جامع می‌شود. سومین سیاست توجه به اقتضائات مخاطب و امکانات موجود در مدارس است. برنامه‌های ما به گونه‌ای طراحی می‌شود که متناسب با شرایط تحصیلی، مقاطع مختلف، جنسیت دانش‌آموزان و شرایط فکری مدارس و دانش‌آموزان باشد.

9 برنامه جهت افزایش شور و شعور انقلابی در مدارس امام رضا(ع)

مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی خاطرنشان کرد: 9 عنوان برنامه دهه فجر شامل: سرود و تکخوانی، پوسترسازی و تبلیغات محیطی، رادیو انقلاب، تلویزیون انقلاب، قصه‌گویی و بازی، مشهد 57، روایت انقلاب، دیدار با خانواده شهداء و مراسم پاسداشت انقلاب است که در چند محور اصلی دسته‌بندی شده است.

باغگلی گفت: محور اول، بسته‌های تبلیغی است که با استفاده از تولید محصولات چندرسانه‌ای بنیاد فرهنگی رضوی مثل: پوسترهای تبلیغی، ویدئوهای کوتاه یا برنامه‌های رادیویی و بنرهای مختلف، به مدارس تحویل شده است تا برای فضاسازی مدارس و کلاس‌ها اقدام کنند.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی گفت: محور دوم "مشهد57" است که شامل بازدیدهای میدانی از مناطق و محله‌های تاریخی انقلابی شهر که اتفاقات مهم در مشهد رخ داده می‌شود و راوی حادثه را توضیح خواهد داد؛ مثل مسجد کرامت، بیمارستان امام رضا(ع) و میدان 10 دی که این برنامه برای پایه‌های متوسطه اول و دوم تدارک دیده شده است. بخش بعدی مشهد57 بازدید از "موزه صحن نو" است که ویژه ورودی‌های جدید همین مقاطع است.

انتقال مفاهیم به روش بازی ویژه دانش‌آموزان سنین پایین

وی خاطرنشان کرد: بخش بعدی که برای تمام مقاطع در سطوح مختلف اجرا می‌شود "قصه‌گویی و بازی" با محوریت وقایع انقلاب در منطقه و اثرات حضور شهید سلیمانی در پیشرفت و پیروزی‌های انقلاب است. بازی‌ها نیز با محور کتاب "تاریخ مستطاب آمریکا" طراحی شده تا دانش‌آموزان به صورت فعال درباره جنایات و توطئه‌های آمریکا آگاهی کسب کنند. این قالب با توجه به سنین مختلف، از تنوع بالایی برخوردار است و باعث بروز خلاقیت و اثرگذاری بیشتری به ویژه برای کودکان پیش‌دبستانی و دبستانی است.

«محور بعدی "رادیو انقلاب" و "تلویزیون انقلاب" است که با موضوع منطقه، دفاع مقدس، مقابله با تهدید پهلوی و استکبارستیزی به دو صورت گروهی و فردی در قالب مصاحبه صوتی و تصویری، کلیپ، پادکست صوتی توسط دانش‌آموزان اجرا می‌شود و بعد از ارسال به دبیرخانه مورد ارزیابی داوران قرار خواهد گرفت. باتوجه به ظرفیت هنری که در مدارس و مجموعه‌های مرتبط بنیاد وجود دارد محور بعدی "اجرای سرود" در تمامی مقاطع تحصیلی است. این سرودها با نگاه انقلابی از سوی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی برای سنین مختلف تأیید و ارسال شده است. از برگزیدگان و گروه‌های برتر نیز جهت اجرای ویژه 22 بهمن در مراسم‌های حرم مطهر و اماکن عمومی دعوت می‌شود.»

مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی با بیان مطلب فوق، محور بعدی برنامه‌ها را "روایت انقلاب" عنوان کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها ذیل این محور، "تریبون آزاد" ویژه مقاطع اول و دوم متوسطه است که تجربه‌های برگزاری این برنامه‌ها در مدارس امام رضا(ع) تاکنون بازخوردهای خوبی داشته است. دانش‌آموزان در تریبون آزاد به دو صورت شفاهی و کتبی، سؤالات و شبهات خود را نسبت به انقلاب مطرح می‌کنند و اساتید نیز پاسخگو هستند.

به گفته وی، بخش دیگری از روایت انقلاب، "دعوت از میهمانان خارجی" است تا دانش‌آموزان را با تأثیر انقلاب در سطح بین‌المللی آشنا کنند. در بخش سوم "روایت انقلاب" مدارس از راویان انقلاب اسلامی که امکان حضور و بیان خاطرات خود را دارند دعوت به عمل می‌آید. همچنین دیدار با خانواده شهداء نیز یکی دیگر از برنامه‌هاست تا دانش‌آموزان از نزدیک خاطرات این عزیزان را بشنوند و ادای احترام به آنها داشته باشند.

باغگلی گفت: آیین اختتامیه این برنامه‌ها نیز با عنوان «پاسداشت انقلاب» 21 بهمن همزمان با چهلمین روز شهادت سپبهد شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای مقاومت با حضور دانش‌آموزان منتخب مدارس برگزار خواهد شد.

حرکت دور از انتظار قدیریان در "کتاب‌باز"/ می‌خواستم تلنگری به مخاطبان بزنم + فیلمامروز نانِ عده‌ای از حرف نزدن حاصل می‌شود/کلیدواژه «ساده‌لوح» باید در برابر «دلواپس» ایجاد می‌شد

انتهای پیام/

R1410/P/S4,37/CT1 واژه های کاربردی مرتبط دهه فجر امام رضا (ع)

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دهه فجر امام رضا ع دهه فجر امام رضا ع مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی مدارس امام رضا ع تا دانش آموزان انقلاب اسلامی برنامه ها روایت انقلاب پیش دبستانی محور بعدی اول و دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۶۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ توصیه رهبر انقلاب در دیدار فرهنگیان چه بود؟

خلاصه بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار که صبح چهارشنبه ۱۲ اردیبهش ۱۴۰۳ برگزار شد، به این شرح است:

- پیشرفت،‌ امنیت، سلامت، علم و تحقق همه ارزش‌های انسانی و اسلامی در کشور در گرو وجود نیروی انسانی مناسب است که این کار عظیم برعهده آموزش‌وپرورش است.

- ترمیم سند تحول با استفاده از نخبگان داخل و خارج آموزش‌وپرورش، باید مستمر ادامه یابد.

- توانمندسازی معیشتی و مادی معلمان همیشه مورد تأکید بوده و اکنون نیز هرچه ممکن است باید در این زمینه تلاش شود.

- معلم از نیروی معنوی و عشقی که در وجود هر انسانی به تعلیم و تربیت وجود دارد، استفاده کند و با بهره‌مندی از ملزومات، نیازها و تجربیات، شغل پرمرتبت معلم را قوام و استواری و استحکام دهد.

- نیت، روحیه، انگیزه و درک حقیقی از «معلمی»  لازمه پرورش نسل‌ نو است.

 - تقویت مراکز تربیت معلم لازمه دستیابی جامعه معلمین به سطح تراز است.

- دانشگاه فرهنگیان و دیگر مراکز تربیت معلم باید کاملاً تقویت شوند.

- صرف توجه معلم به مسائل پرورشی کافی نیست و باید مجموعه‌ای، متولی این مسئله بسیار مهم باشد.

- جلوگیری از ایجاد و شیوع آسیب‌های اجتماعی جزو توقعات از جوانان است.

- در خود مدارس آسیب‌های اجتماعی وجود نداشته باشد که این جزو وظایف معاونت پرورشی است.

- تبیین صحیح مسائل بنیادی کشور و نظام برای نوجوانان و جوانان، وظیفه دیگر معاونت پرورشی است.

- دانش‌آموزان، جوانان و نوجوانان باید از منطق و عقلانیت سیاست‌ها و رفتار نظام باخبر باشند و بدانند پشت شعارهای  «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیلِ» ملت چه منطقی نهفته است و چرا ایران حاضر به ایجاد روابط با برخی کشورها و دولت‌ها نیست.

- ثبات مدیریتی در آموزش و پرورش مهم است.

- در مدیریت‌های سطح بالا تا متوسط تأکید بر ثبات دارم تا بتوان برنامه‌ها و کارهای مهم را دنبال کرد.

- الگوسازی و معرفی نمونه‌های برتر معلمان ضروری و شوق‌آفرین است.

- معلم باید در کنار علم‌آموزی، انگیزه، همت، اعتماد به نفس و شوق به درس و کار هم به دانش‌آموز بدهد تا ظرفیت‌های درونی او شکوفا شود.

- «دادن نگاه ملی به دانش‌آموز» انتظار دیگر است، یعنی دانش‌آموز بداند که تحصیل و کلاس درس قطعه‌ای از حرکت عمومیِ پیشرفت و جزیی از ماشین عظیم پیش‌برنده کشور و نظام است.

- «امیدآفرینی» ، «تشویق دانش‌آموزان به فعالیت‌های اجتماعی» و همچنین «مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان»، توصیه‌های دیگر رهبر انقلاب به معلمان بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مشارکت ۹ هزار دانش آموز دارابی در «چهارشنبه‌های امام رضایی»
  • آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود
  • ۲۰ توصیه رهبر انقلاب در دیدار فرهنگیان چه بود؟
  • بازی محل رشد خلاقیت دانش آموز است
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها
  • معلم خلاق، دانش‌آموز هنر آفرین
  • آموزش ایمنی ترافیک به ۴ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان‌غربی
  • آمار دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین رو به افزایش است
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان