Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان ها_رئیس نمایندگی بنیاد پژوهش های رضوی در قم گفت: حضور امام رضا(ع) در ایران سبب حلقه وصل شیعیان و نقطه تقریب مذاهب اسلامی و سبب پیدایش محوری جدید در سرزمین طوس شد. ۰۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۴ استانها قم نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت الاسلام علی راد در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت آغاز به کار چهارمین جشنواره علمی فرهنگی "سیره امام رضا(ع) آموزه ها و کارکردها" که ظهر امروز در سالن جلسات بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، با اشاره به آغاز به کار چهارمین جشنواره علمی فرهنگی سیره امام رضا(ع) اظهار داشت: شخصیت امام رضا(ع) از جمله نکات ممتاز در تاریخ اسلام و مذهب شیعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر تاریخ مذهب شیعه و اندیشه تفکر شیعی را به دوره و عصرهای متعدد تقسیم کنیم یکی از این دوره های ممتاز عصر امام رضا(ع) است، حضرت رضا(ع) محور و فرزندان این امام همام در ادامه این عصر نقش آفرین هستند.

رئیس نمایندگی بنیاد پژوهش های رضوی در قم بیان کرد: در عصر رضوی اتفاقی افتاد که از نظر فرهنگی، اجتماعی و سیاسی شرایط برای دیگر ائمه(ع) فراهم نبود، علی بن موسی الرضا(ع) به صراحت به امامت و شایستگی خویش و ولایت بر جامعه تصریح کردند و بر این موضوع پای فشردند و با مخالفان گفت و گو کرده و جایگاه تشیع را نسبت به دیگر ادیان اثبات کردند.

بنیاد بین‌المللی مجازی امام رضا(ع) راه‌اندازی می‌شودکتاب‌های جدید «امام رضایی(ع)» به نشر روانه بازار نشر شدقدردانی علوم پزشکی مشهد از آستان قدس/ پروتکل‌های بهداشتی به‌صورت دقیق در حرم امام رضا(ع) اجرا می‌شود

جایگاه علمی امام رضا(ع) نزد اهل سنت بسیار مورد توجه است

 راد با بیان اینکه جایگاه علمی امام رضا(ع) نزد اهل سنت بسیار مورد توجه است، ادامه داد: علمای سنت تاکید دارند که امام رضا(ع) اعلم افضل عالمان عصر خویش است و در آن زمان نزد حضرت رضا(ع) پرسش های خود را مطرح کرده و همچنین به گفت و گو و مباحثه می پردازند.

وی گفت: امام رضا(ع) از بیست سالگی در مدینه بر کرسی فقاهت نشست و اهل سنت نیز بر این موضوع اذعان دارند، با توجه به جایگاه ممتاز علمی علی بن الرضا(ع) با لقب عالم آل محمد شناخته می شود و این موضوع بسیار مهم است.

رئیس نمایندگی بنیاد پژوهش های رضوی در قم تصریح کرد: دعای معصومین همواره محقق است و امام رضا(ع) فرمودند خداوند رحمت کند بنده ای که امر ما را احیا کند، معارف ما را فرا گرفته و سپس ترویج دهد.

راهبرد فرهنگی از جمله برنامه های معصومین برای تروبج معارف دینی بوده است

راد یکی از راهبردهای معصومین برای ترویج معارف دینی را راهبرد فرهنگی دانست و افزود: امام رضا(ع) نسبت به این موضوع تاکید کردند، یکی از موانع جدی بنی عباس علم حضرت رضا(ع) است چون این امام همام بر قله علم و معرفت نشسته است.

وی گفت: در تتمه همه مناظرات امام رضا(ع) با اصحاب فکر و اندیشه دیگر، همگان نسبت به دانش و فضل علی بن موسی الرضا اعتراف کرده و تاکید کردند خداوند ما را از برکات شما معصومین (ع) محروم نکند.

حضور امام رضا(ع) در ایران حلقه وصل شیعیان و تقریب مذاهب اسلامی شد

رئیس نمایندگی بنیاد پژوهش های رضوی در قم تصریح کرد: حضور حضرت رضا(ع) در ایران اسلامی مورد توجه است، تاریخ ایران اسلامی را باید به دو مقطع ایران پیش از حضور امام رضا(ع) و پس از حضور این امام همام تقسیم می شود چون این حضور سبب حلقه وصل شیعیان و نقطه تقریب مذاهب اسلامی و سبب پیدایش محوری جدید در دشت طوس شد و عالمان اهل سنت نیز با توجه به حضور امام رضا(ع) در خراسان توانستند از طریق امام(ع) بیشتر ودقیق تر با مکتب اهل بیت(ع) آشنا شوند.

شیعیان مدیون علی بن موسی الرضا(ع) هستند

راد با تاکید بر اینکه شیعیان و مسلمانان و ایرانیان مدیون علی بن موسی الرضا(ع) هستند و خواهند بود، گفت: باید نسبت به این شخصیت برتر جهان اسلام اهتمام ویژه ای داشته باشیم، بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی به عنوان یک رسالت اصلی خود تبیین ابعادمختلف سیره امام رضا(ع) را وظیفه اصلی خود می داند و جشنواره علمی و فرهنگی امام رضا(ع) آموزه ها و کارکردها از جمله این انجام وظیفه است.

وی با اشاره به اهداف چهارمین جشنواره علمی فرهنگی سیره امام رضا(ع) آموزه ها و کارکردها گفت: واکاوی عرصه های مغفول در تاریخ، سیره و فرهنگ  امام رضا(ع) ، تقویت گفتمان سیره پژوهی اجتهادی و روش مند میان حوزویان و دانشگاهیان، ایجاد بستر لازم برای توسعه مطالعات در زمینه حدیث و سیره امام رضا(ع) و رصد پایش و معرفی ایده های نو در سیره پژوهی امام رضا(ع) از جمله این اهداف است.

رئیس نمایندگی بنیاد پژوهش های رضوی در قم تصریح کرد: این جشنواره دارای 5 قسمت است که بنیاد پژوهش های اسلامی اقدام به نامه نگاری با مراجع معظم کرد و اندیشه های آنها در زمینه سیره امام رضا(ع) را جویا شد و این پیام ها می تواند برای مراکز پژوهشی ایده های جدیدی را ایجاد کند.

راد ادامه داد: این جشنواره با برنامه ریزی انجام شده در سه قالب دستاوردهای خود را عرضه می کند و همچنین عرضه دوم به صورت رادیویی است و رادیو معارف با ما همکاری دارد و بخش سوم به صورت نرم افزار است و دی وی دی هایی در این زمینه منتشر می شود.

وی گفت: مباحث هنری و فرهنگی را به این جشنواره اضافه کرده ایم و دیگر ویژگی این جشنواره بهره مندی از نظرات صاحب نظران است چون شخصیت امام رضا(ع) یکی از نقاط تقریب مذاهب می دانیم و این امام همام از جمله معصومین است که اهل سنت نسبت به ایشان عنایت ویژه ای دارند و نقطه وصل مذاهب اسلامی است.

رئیس نمایندگی بنیاد پژوهش های رضوی در قم با بیان اینکه امام رضا(ع) در آئین و فرهنگ ایرانیان دارای جایگاه ویژه ای است، خاطرنشان کرد: امید است با مشارکت نخبگان حوزه و دانشگاه و اهالی رسانه و هنر این جشنواره به آرمان و هدف خویش که احیای امر اهل بیت(ع) و تبیین شخصیت ممتاز عالم آل محمد است دست پیدا کرده و به مهم ترین و موثرترین رویداد علمی و فرهنگی جهان تشیع دست پیدا کند.

انتهای پیام/452/ ع

R7854/P/S6,62/CT11

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تقریب مذاهب اسلامی علی بن موسی الرضا سیره امام رضا ع حضور امام رضا ع امام همام جشنواره علمی حضرت رضا ع اهل سنت الرضا ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۸۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محفل شعر ارادت رضوی در دزفول برگزار شد

محفل شعر گویشی ارادت رضوی از سری برنامه‌های چهاردهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی، چهارشنبه شب در محل قدمگاه امام رضا علیه‌السلام شهرستان دزفول برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، مجید منادی در این آیین، اظهار داشت: جشنواره بین‌المللی شعر رضوی به زبان عربی یکی از چندین جشنواره بین‌المللی بزرگ امام رضا علیه‌السلام است که هر ساله برگزار می‌شود و در خوزستان هم 14 دوره توفیق پایه‌گذاری، برنامه‌ریزی و میزبانی این جشنواره وجود داشته است.

وی در ادامه افزود: در سال گذشته و امسال این بحث مطرح بود که خوزستان استانی امام رضایی است و به لحاظ تاریخی پیوندی نزدیک دارد و در چند شهر استان از جمله دزفول قدمگاه امام رضا داریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستانف گفت: علاوه بر بخش مسابقه‌ای این جشنواره که در اختتامیه برگزار می‌شود، شهرستان‌ها نیز به ایفای نقش در این موضوع ابراز علاقه کرده که برنامه محفل شعر دزفول یکی از همین ایفای نقش‌هاست.

منادی تصریح کرد: خوزستان چه در بخش شعر فارسی و چه در بخش شعر عربی این ظرفیت را دارد که دریچه‌ای برای ارتباط فرهنگی، معنوی و ادبی با جهان اسلام باشد.

امام جمعه موقت دزفول نیز در این آیین، گفت: گاهی اوقات یک واژه از یک شعر برابر با یک ساعت سخنرانی ما است.

حجت‌الاسلام حسین عبداللهی ادامه داد: شعر سخت‌ترین و دشوارترین صحنه‌ها را برای یک متکلم، نویسنده و سخنران آسان می‌کند.

وی با ادای احترام به تمام کسانی که از صدر تا ذیل در ادبیات ایران نقشی داشته‌اند؛ افزود: سخنرانی، کتابت و نوشتن تاثیر و حرارت شعر را ندارد. هر جا شعر رفته، فرهنگ را بارور و ماندگار کرده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دزفول، گفت: با لطف امام رضا علیه‌الاسلام امسال توانستیم محفل شعر گویشی ارادت رضوی را با نگاه مثبت مدیرکل ارشاد خوزستان در دزفول، شهری که قدمگاه امام رضا است و بارگاه ملکوتی برادر ایشان حضرت سبزقبا به‌عنوان نگین سبزی در آن می‌درخشد، برگزار کنیم.

عبدالحمید صادق‌جولا افزود: امیدواریم سال آینده بتوانیم مراسم افتتاحیه یا اختتامیه جشنواره بین‌المللی شعر رضوی را در شهرستان دزفول میزبانی کنیم.

به گزارش تسنیم، در این محفل، 8 شاعر آیینی در وصف حضرت امام رضا علیه‌السلام به شعرخوانی پرداختند و در پایان نیز از آنان قدردانی شد. 

انتهای پیام/735/

دیگر خبرها

  • اولویت امروز جهان اسلام غزه است/ بقاء انقلاب و استحکام آن مرهون وحدت و تقریب است
  • محفل شعر ارادت رضوی در دزفول برگزار شد
  • دیدار مؤسس جمعیت آموزش و فرهنگ مقدونیه با دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • ارسال ۱۵۰۰ اثر به جشنواره روستایی رضوی
  • دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه امضا کردند
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان