Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@21:53:54 GMT

آغاز به کار جشنواره علمی فرهنگی سیره امام رضا(ع)

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۹۱۳۲۷

آغاز به کار جشنواره علمی فرهنگی سیره امام رضا(ع)

رئیس بنیاد پژوهش‌های رضوی از برگزاری چهارمین جشنواره سیره امام رضا(ع)؛ آموزه‌ها و کارکردها خبرداد و گفت: این جشنواره با پیام آیت الله جوادی آملی آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت الاسلام علی راد در نشست خبری که ظهر امروز در دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در قم برگزار شد، از آغاز به کار چهارمین جشنواره علمی فرهنگی سیره امام رضا (ع) آموزه ها و کارکردها خبر داد و اظهار کرد: امام رضا (ع) دارای شخصیت خاصی بودند که این موضوع از نکات بسیار حائز اهمیت و ممتاز در تاریخ اسلام و مذهب شیعه به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تفکر شیعی در تاریخ مذهب شیعه و اندیشه به دوره و عصرهای متعدد تقسیم بندی می شود، تصریح کرد: یکی از این دوره های ممتاز به عصر امام رضا(ع) اختصاص دارد و حضرت رضا(ع) محور و فرزندان این امام همام در ادامه این عصر نقش آفرین هستند.

رئیس نمایندگی بنیاد پژوهش های رضوی در قم با اشاره به وقایعی که در عصر رضوی رخ داد، بیان کرد: در حالی که از نظر فرهنگی، اجتماعی و سیاسی شرایط برای دیگر ائمه فراهم نبود اما علی بن موسی الرضا(ع) به صراحت به امامت و شایستگی خویش و ولایت بر جامعه تصریح کردند .

وی اضافه کرد: امام رضا (ع) با تاکید بر امامت و شایستگی خویش بر این موضوع پای فشاری کرده و در همین راستا با مخالفان گفت وگو و مناظره برگزار می کردند تا به این شیوه جایگاه تشیع را نسبت به دیگر ادیان به اثبات برسانند.

راد جایگاه علمی امام هشتم (ع) نزد اهل تسنن مورد اشاره قرار داد و گفت: اهل تسنن به بالا بودن مقام علمی امام رضا (ع) واقف بودند به همین دلیل پرسش های خود را مطرح کرده و به گفت وگو و مباحثه می پرداختند.

وی با بیان اینکه امام هشتم (ع) از 20 سالگی در مدینه برکرسی فقاهت تکیه زدند، تصریح کرد: اهل سنت نیز به این موضوع اذعان دارند و با توجه به جایگاه ممتاز امام رضا (ع) با لقب عالم آل محمد شناخته می شوند و این موضوع بسیار حائز اهمیت است.

رئیس نمایندگی بنیاد پژوهش های رضوی با اشاره به راهبردهای معصومین برای ترویج معارف دینی بیان کرد: یکی از راهبردهای معصومین برای ترویج معارف دینی راهبرد فرهنگی است و امام رضا(ع) نیز بر این موضوع تاکید کردند.

وی با تاکید براینکه حضور امام رضا (ع) در ایران اسلامی بسیار مورد اهمیت است، عنوان کرد: تاریخ ایران اسلامی را باید به دو مقطع ایران پیش و پس از حضور امام رضا (ع) تقسیم کرد، زیرا این حضور سبب حلقه وصل شیعیان و نقطه تقریب مذاهب اسلامی و سبب پیدایش محوری جدید در دشت طوس بوده که عالمان اهل سنت نیز بنابرحضور امام رضا در خراسان توانستند از طریق امام رضا (ع) بیشتر و دقیق تر با مکتب اهل بیت(ع) آشنا شوند.

راد در بخش دیگری از سخنان خویش با بیان اینکه بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی تبیین ابعاد مختلف سیره امام رضا(ع) را از مهمترین رسالت های خود می‌داند، گفت: برگزاری جشنواره علمی و فرهنگی «امام رضا (ع) آموزه ها و کارکردها» از جمله برنامه هایی است که این بنیاد به آن اهتمام دارد.

وی اهداف چهارمین جشنواره علمی فرهنگی سیره امام رضا (ع) آموزه ها و کارکردها را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: واکاوی عرصه های مغفول در تاریخ، سیره و فرهنگ  امام رضا(ع) ، تقویت گفتمان سیره پژوهی اجتهادی و روش مند میان حوزویان و دانشگاهیان، ایجاد بستر لازم برای توسعه مطالعات در زمینه حدیث و سیره امام رضا(ع) و رصد پایش و معرفی ایده های نو در سیره پژوهی امام رضا(ع) از جمله این اهداف است.

رئیس نمایندگی بنیاد پژوهش های رضوی در قم با تاکید براینکه چهارمین جشنواره علمی فرهنگی سیره امام رضا (ع) آموزه ها و کارکردها دارای 5 قسمت است، عنوان کرد: در ابتدای امر  بنیاد پژوهش های اسلامی نامه نگاری با مراجع عظام تقلید را در دستور کار خود قرار داد و اندیشه آنان را در زمینه سیره امام رضا (ع) جویا شد که ایشان نیز با ارسال پاسخ های جداگانه نظر خود را اعلام کردند که  این پیام ها می تواند برای مراکز پژوهشی ایده های جدیدی را ایجاد کند.

وی با بیان اینکه چهارمین جشنواره علمی فرهنگی سیره امام رضا (ع) آموزه ها و کارکردها با برنامه ریزی انجام شده در سه قالب دستاوردهای خود را عرضه می کند، گفت: بخش دوم به صورت رادیویی است و رادیو معارف با ما همکاری دارد و بخش سوم به صورت نرم افزار است و دی وی دی هایی در این زمینه منتشر می شود.

راد ادامه داد: دیگر ویژگی این جشنواره بهره مندی از نظرات صاحب نظران است چون شخصیت امام رضا (ع) یکی از نقاط تقریب مذاهب می دانیم و این امام همام از جمله معصومین است که اهل سنت نسبت به ایشان عنایت ویژه ای دارند و و امام رضا (ع) نقطه وصل مذاهب اسلامی است.

وی تصریح کرد: امام رضا(ع) در آئین و فرهنگ ایرانیان دارای جایگاه ویژه ای است، امید است با مشارکت نخبگان حوزه و دانشگاه و اخالی رسانه و هنر این جشنواره به آرمان و هدف خویش که احیای امر اهل بیت و تبیین شخصیت ممتاز عالم آل محمد است دست پیدا کرده و به مهم ترین و موثرترین رویداد  علمی و فرهنگی جهان تشیع دست پیدا کند.

انتهای پیام/78005*40

منبع: فارس

کلیدواژه: راد امام رضا جشنواره آستان قدس رضوی اهل سنت بنیاد پژوهش های رضوی آموزه ها و کارکردها سیره امام رضا ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۱۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند/ ضرورت الگوگیری از نظام آموزشی امام صادق(ع)

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در ابتدای جلسه امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) این شورا ضمن گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره) اظهار داشت: برای معلمان عزیز که مجاهدان عرصه علمی و فرهنگ هستند، آرزوی توفیق دارم.

وی سپس در خصوص شهید مطهری اظهار داشت: در کنار آثار شهید مطهری که حقیقتا سرمایه فرهنگی و علمی جامعه ماست، باید سیره علمی اثرگذار ایشان نیز تبیین شود.

دبیر شورای نگهبان افزود: ویژگی ممتاز شهید مطهری (ره) نیازشناسی علمی و فرهنگی جامعه بود و چون حرکت خود را براساس این نیازشناسی دقیق ساماندهی کرد در بیداری جامعه نقش تاثیرگذار داشت.

وی با بیان اینکه شهید مطهری معلم طراز انقلاب اسلامی بود، عنوان کرد: محتوای آثار شهید مطهری سرمایه‌ای عظیم برای مقابله با شبهات دشمنان امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی همچنین تاکید کرد که معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است و هرچه این مجاهدت کامل‌تر انجام شود، جامعه سعادتمندتر خواهد شد.

امام صادق (ع)؛ جهادگر بزرگ فرهنگی

دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن سالروز شهادت امام صادق (ع) و عرض تسلیت بدین مناسبت، بیان داشت: ایشان در روزگاری که جهان اسلام با نفوذ افکار بیگانگان و همچنین تحریف معارف اسلامی مواجه بود، با تعیین درست اولویت‌ها، دست به جهاد بزرگ فرهنگی زدند.

وی خاطرنشان کرد: ثمرات ارزشمند آن جهاد بزرگ فرهنگی از سرمایه‌های ماندگار امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی این نکته را هم یادآور شد که امام صادق (ع) همزمان با تدریس و تربیت شاگردان، نظام و ساختار آموزشی جامعی طراحی کردند که قابلیت الگوبرداری در همه زمان‌ها دارد و هرچه نظام آموزش و پرورش ما به این نظام آموزشی نزدیک‌تر شود، توفیقات بیشتری کسب خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مراسم دسته روی شهادت امام جعفر صادق (ع)در مازندران برگزار می شود
  • آیت‌الله جنتی: معلمان، مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است
  • آیت‌الله جنتی: معلمان مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند/ ضرورت الگوگیری از نظام آموزشی امام صادق(ع)
  • آیت‌الله جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است